Tuesday, November 25, 2008

Satu pagi di Taman Istana Besar, Johor Bahru



"Mama, norman hakim ape cerita?


"Ini baru setengah jam. Lagi sejam kat sini mau sekeluarga rentung ni."


"Walid, tenguk wayang nak lepas ni?"


"Ajiq, apsal pahim punya 'peace' lain macam je?"

Hari Ahad lepas kami sekeluarga pergi beriadah ke taman sekitar Istana Besar Johor. Lama tak pergi sana. Ikut plan asal ingat nak pergi petang sabtu tapi petang tu hujan. Tuka ke pagi ahad. Persiapan memang runcit sahaja, bebekalkan beberapa buku roti, kaya dengan tuna spread. Mee hoon Kitorang attack dulu. Macam biasa Fahim baru naik setengah bukit dah semput. Haziq steady. Time penat dia amik botol isap. Sattle. Peluh penuh satu badan tapi nampak happy. Ada can wakil Malaysia dalam acara olahraga. Lepas tu menang gold olimpik. dapat Dato. Dapat tanah. Kereta besa. Alhamdulillah.

Terima kasihla pada uncle kafi yang pinjamkan kamera. Mama sampai putus urat lutut posing, naik hairan apek-apek yang tengah buat taici yang tak berapa jauh dari kitorang. Ingat ko dah ade taici dah terer, ni ingat lenting-lenting ni kosong-kosong ke? Pernah join aska wataniah la apekk.

2 comments:

Nadra Farissa said...

wargahaha.. seronoknye gi istana... lepak2 camtuh.. lame giler dah tak wat.. huhuhu...

mama_yang_cool said...

perghh.... bukan main impian dan harapan. Tak agak2 dapat tanah, dapat dato' bagai. Tpi kalau betul alhamdulillah. Hehe.

Perghh.. apa askar2 nih.. perli nampak! Tembak nak?