Thursday, December 06, 2007

Mama di Kilang Printing

Dah nak seminggu jugak mama keje kat kilang ni. Macam2 perasaan ada. Hari pertama sampai ketiga tuh... keje nak melalak jer.. sebab sedih... kenangan di mmu menggamit kalbu... chewah bahasa.. tp apakan daya..kehidupan mesti diteruskan... demi haziq...demi fahim.. demi keluarga yang mama sayangi..mama kuatkan jugak semangat walaupun tekak mama kebas keje tahan nangis jer kat opis tuh.
Tapi skarang alhamdulillah mama dah dpt control laaa jugak keadaan kat sini.. awal2 tu memang terperanjat.. sebab 1... takde surau.. susah nak solat sebab dia letak lunch hour mama kol 12.. sampai 12.45.. belum masuk zuhur.. then masa nak solat asar plak.. kalau nak keluar solat... kene tolak gaji.. bleh gitu... dulu masa kat mmu... siap pakej lagi.. zuhur..pam... asar skali.. dekat sejam kat surau... kat sini... during lunch hour tu laa mama perlu makan.. mengepam susu fahim and zuhur... susu pun jadi tak banyak sebab depress kot masuk tempat keje baru nih..
Mama rindukan kawan2 mama.. rindukan keh yang sama2 gi balik keje..rindukan melor dengan ceritanya.. rindukan wawa dengan aksi manjanya... rindukan chino.. untuk gaduh dengannye.. rindukan fara dengan gosipnye.. rindukan pakku dengan pengedar lagu cetak rompaknye... rindukan kak norai dengan kasih sayang nye...rindukan semua laa senang cakap.. tapi skarang sume tu dah jauh.. dah takde... mama sendiri.. lunch sorang2...solat sorang2...mengepam sorang2... hermmm... mama lonely.... nak chating pun susah.. nak blog lagi laa.. ni pun nasib baik pak ngan balik... pinjam laptop dia...
Mama harap sangat dpt keje kerajaan pasni.. susah laa keje tempat ca ya nun alif ni... derang ni baik camner pun.. perkauman tu tetap ada...bayangkan laa.. pagi leh ramah2 tegur mama.. bila mama tanya pasal nak solat asar.. terus tak tegur sampai petang... huhuhu...shilakak! opsss.. tercarut...
Ikutkan ati... banyak lagi yang mama nak luahkan.. tp tak sempat.. tunggu let belikan mama laptop baru bleh active blogging semula. huhuhuh... mama juga harap let dapat keje cepat kt jb ni... teman mama n anak2...
pada kawan2 mama yang sangat mama sayangi.. pada adik mama cik ida... mak mama... mak mertua mama n of course hubby mama yang ensem lagi macho tuh.. terima kasih atas kata2 semangat.. nasihat dan dorongan untuk jadikan mama seorang mama yang tough dan kuat dlm ujian ini. Terima kasih sangat... korang memang best!
oklah... Fahim dah mula merengek nakkan nenen.. dia dah pandai cakap nak nenen tau skarang... bijak anak mama ni.. next month dah setahun.. nanti mama update cerita fahim plak.. ni tercerita kisah mama plak... nanti sambung lagi!

2 comments:

syed syahrul zarizi said...

Insyallah, tuhan uji umatnya dengan kesusahan, tenguk sabar ke tidak.

NadraFarissa said...

Hi kak padh.. since takleh chatting.. tinggalkan comment di sini... kat sini mmg rindu akak memanjang.. rindu pahim and haziq dan rindu ummi.. farissa cam susah sesuaikan diri kat nursery tuh.. huawarghh... tabahkan diri k.. insyallah akak akan dpt keje yg lebih baik kat sane.. keje kat situ jap2 je...;) ok.. lap and mis to gossip wit u too.. ihiks.. jage diri.. bubbyes...